Aantal examens neemt toe, dus ook de mobiliteitsbehoefte?

door | apr 11, 2019

Zojuist heeft het CBR haar 2018 cijfers gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de behoefte voor een auto-rijbewijs niet afgenomen is. Alternatieve vervoerswijzen (motor +5,7% en bromfiets +10%) nemen juist in aantrekkelijkheid toe. In totaliteit zijn er 9% meer examens afgenomen in 2018, dan in 2017. 

Aantal rij-examens versus mobiliteitsbehoefte

Alhoewel het aantal auto-examens niet afgenomen is met in totaal 404.498 examens, zijn het aantal tussentijdse toetsen wel toegenomen met 3% naar bijna 96.000 stuks. Het is altijd lastig om daar conclusies uit te trekken ten opzichte van de Nederlandse mobiliteit. Maar doordat het aantal auto-rijexamens niet afgenomen is en het aantal motor- en bromfiets-examens toegenomen is, kunnen we wel stellen dat de mobiliteitsbehoefte niet vermindert is. Wel verschuift de behoefte naar alternatieve vervoersmiddelen zoals motor en/of bromfiets. 

Van bezit naar gebruik?

Er wordt vaak beweerd dat vooral jongeren meer behoefte hebben aan het gebruik van een vervoersmiddel, dan aan het bezit. Ten delen klopt dit. Een auto van de zaak blijft nog steeds een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde, al zal dat minder het geval zijn voor jongeren die in de stad wonen en werken. Daar wordt het door de omstandigheden (verkeersdrukte, parkeerplaatsen/kosten) steeds lastiger om een auto te bezitten. Op het moment dat de jongeren een gezin gaan stichten en niet meer in de stad gaan wonen, dan wordt de behoefte voor het bezit van een auto, die ook direct beschikbaar is voor jou en je gezin, groter. Wat is er dan mooier dat je een auto van je baas ter beschikking krijgt? Een nieuwe, veilige en comfortabele leaseauto voor jou en je gezin is dan ineens een stuk belangijker geworden. 

Alweer ‘goede’ autoverkoopmaand; oktober +14,6%

De Nederlandse autodealer registreerden in oktober in totaal 34.101 nieuwe personenauto’s tegenover 29.763 stuks in oktober 2018 – een toename van 14,6 procent. Daarmee zijn in eerste tien maanden van dit jaar in totaal 364.999 nieuwe personenauto’s geregistreerd, in...

Straks een te kort aan diesels uit de lease?

Remarketingspecialist Autorola constateert dat gebruikte dieselmodellen weer aantrekkelijker worden in de autohandel. Op basis van het huidige Europese markt voorspelt de remarketingspecialist zelfs een tekort aan gebruikte dieselauto’s vanuit de leasemarkt. Frank...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43,
5406 AN, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394