Leaserijders hechten aan veiligheid en luxe

door | mei 20, 2018

De leaserijder is vaak niet tevreden met een sobere en dus standaarduitvoering van de leaseauto. Dat is uit diverse onderzoeken gebleken. In de ranglijst van accessoires die leaserijders het meest kiezen, staat metallic lak met stip op nummer een. De leaserijder vindt de standaard lak niet goed genoeg en ziet de bestuurder de auto behalve als vervoermiddel toch ook wel als (eigen) visitekaartje.

Extra opties
Behalve lak als meest gekozen optie of accessoire, hecht de leaserijder ook aan extra opties die de veiligheid bevorderen én aan technische noviteiten. Maar eerst even over de top drie van de ranglijst. Op de tweede plaats staat een reservewiel. Niet echt een accessoire wellicht, maar de tijd dat een reservewiel standaard meegeleverd werd ligt mijlenver achter ons. Met een thuiskomertje standaard in de kofferbak moet men anno 2018 al heel tevreden zijn. De nummer drie in de lijst van accessoires van leaserijders is de park distance control; de hulp bij parkeren zonder brokken.

Voor wat betreft kleuren, zijn RAL kleuren de meest voorkomende kleuren bij auto’s. De 184 RAL-kleuren zijn bijvoorbeeld hier te vinden: https://www.prolac.nl/kleuren-ral.html

Niet standaard
Zoals gesteld neemt de gemiddelde leaserijder zelden genoegen met een auto in de sobere, standaarduitvoering. Het uiterlijk telt ook voor deze rijders, de extra bijtelling die de accessoires veroorzaken, is de investering waard. Uiteraard is ook een navigatiesysteem een veel gekozen extra in de leaseauto, net als dakdragers. Ga wel na hoe vaak je dakdragers daadwerkelijk gebruikt. Veel mensen kiezen accessoires omdat het ooit handig kan zijn en uiteindelijk gebruiken ze deze slechts eenmalig. Een kleine tien procent van de zakelijke rijders besluit voor donkerder glas te kiezen om de auto net dat beetje uitstraling te geven.

Velgen
Ook velgen zijn populair onder leaserijders. Deze rijders verkiezen (lichtmetalen) velgen boven de standaard en simpele wieldoppen. Een leaserijder die kiest voor velgen vanuit de fabriek moet er overigens rekening mee houden dat dan de fiscale bijtelling stijgt.

“De meeste leaserijders laten overigens velgen plaatsen bij en door de dealer en betalen dan zelf en eenmalig voor de velgen. Zo ben je goedkoper uit dan wanneer via bijtelling” legt Wheelpoint uit, die vaak samenwerkt met leaserijders en leasemaatschappijen voor het installeren van andere velgen. Een aanvraag is eenvoudig. Vul het formulier op de website https://www.wheelpoint.nl/lp/velgen-voor-lease-auto in en de mogelijkheden worden met u besproken.

Geluid is belangrijk
Leaserijders zijn net mensen en dus willen ook zij graag een goed geluid in de auto. Dus kiest – ook al – een kleine tien procent voor een extraatje in de vorm van accessoires die het geluid van de radio bevorderen. Bekleding van leer, een trekhaak en een elektrisch schuifdak zijn andere accessoires die populair zijn onder de mensen die leasen. Gemiddeld genomen wordt ongeveer vijfhonderd euro aan extraatjes aan de auto besteed.

Verdwenen?
Jarenlang was een navigatiesysteem de onbetwiste koploper. Door de opmars van de smartphone en vanwege het feit dat steeds meer vierwielers standaard met een dergelijk systeem uitgevoerd zijn, verklaren de daling in de ranglijst.

Uit de ranglijst zijn ondertussen ook usb-aansluitingen verdwenen, ook die zijn tegenwoordig in bijna elke auto aanwezig met name voor het opladen van de telefoon. Het wachten is echter op auto’s die zonder deze aansluitingen leveren, want binnen afzienbare tijd zal de usb-aansluiting overbodig blijken vanwege het feit dat telefoons meer en meer draadloos opladen.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394