Meer stress in autoshowroom, dan bij een sollicitatie

door | mei 29, 2019

Volgens de Britse onderzoekers van Confused.com ervaar je meer stress tijdens een bezoek aan een autoshowroom, dan bij een sollicitatiegesprek of een tandartsbezoek. Zo blijkt uit hun onderzoek van mei 2019. 

Cognitieve dissonantie

Spijt na aankoop van je product of dienst, wordt in de wetenschap ook wel cognitieve dissonantie genoemd. Uit het onderzoek van Confused.com blijkt dat het stressniveau bij de aanschaf van een auto kan stijgen tot wel twee x de maximaal ‘aanbevolen’ stressgrens (205%). 

Redacteur Amanda Stretton:

“Het idee dat je bij een autodealer naar binnen loopt en er over een auto gaat onderhandelen zet de meest gehaaide afdinger onder druk. In veel gevallen laten we ons overdonderen door het jargon en krijgen de zenuwen de overhand. Dat betekent dat we met een slechte deal de deur uit gaan.”

De stress ontstaat doordat je dient te kiezen, de verkopers opdringerig zijn, het koopcontract onduidelijk is of dat er onbegrijpelijke woorden/termen gebruikt worden. Daarom kiezen veel autokopers uiteindelijk voor deal, waar ze later toch spijt van krijgen (cognitieve dissonantie). Men heeft later het meeste spijt van de prijs en de financiering. 

Kleine letters van het contract

Eén op de vijf Britse autokopers geeft ook toe dat ze eigenlijk de kleine lettertjes van de getekende contracten niet begrijpen. “Het belangrijkste is je goed voor te bereiden. Je financiering van te voren op orde hebben, zet je in een sterkere positie als het over de prijs gaat,” adviseert Stretton.

Confused.com geeft op hun site meer tips voor de beste deal. 

De 10 elektrische auto’s met de hoogste restwaarde zijn…

Elektrische auto's laten een positieve restwaarde zien ten opzichte van gelijkwaardige benzine- en dieselauto's. Dat maakt dit type auto alleen maar interessanter voor de zakelijke én particuliere berijder. Elektrische auto's zijn nog niet zo lang op de markt, maar ze...

Na vijf brandstofauto’s één elektrische

De populariteit van elektrisch rijden is goed te merken bij Leasemaatschappij Alphabet. Inmiddels kiest daar één op de zes leaserijders voor een elektrische auto, meldt de leasemaatschappij. Het aandeel EV over de eerste vijf maanden is nu 16,1 procent, waarmee de...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43,
5406 AN, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394