Meer stress in autoshowroom, dan bij een sollicitatie

door | mei 29, 2019

Volgens de Britse onderzoekers van Confused.com ervaar je meer stress tijdens een bezoek aan een autoshowroom, dan bij een sollicitatiegesprek of een tandartsbezoek. Zo blijkt uit hun onderzoek van mei 2019. 

Cognitieve dissonantie

Spijt na aankoop van je product of dienst, wordt in de wetenschap ook wel cognitieve dissonantie genoemd. Uit het onderzoek van Confused.com blijkt dat het stressniveau bij de aanschaf van een auto kan stijgen tot wel twee x de maximaal ‘aanbevolen’ stressgrens (205%). 

Redacteur Amanda Stretton:

“Het idee dat je bij een autodealer naar binnen loopt en er over een auto gaat onderhandelen zet de meest gehaaide afdinger onder druk. In veel gevallen laten we ons overdonderen door het jargon en krijgen de zenuwen de overhand. Dat betekent dat we met een slechte deal de deur uit gaan.”

De stress ontstaat doordat je dient te kiezen, de verkopers opdringerig zijn, het koopcontract onduidelijk is of dat er onbegrijpelijke woorden/termen gebruikt worden. Daarom kiezen veel autokopers uiteindelijk voor deal, waar ze later toch spijt van krijgen (cognitieve dissonantie). Men heeft later het meeste spijt van de prijs en de financiering. 

Kleine letters van het contract

Eén op de vijf Britse autokopers geeft ook toe dat ze eigenlijk de kleine lettertjes van de getekende contracten niet begrijpen. “Het belangrijkste is je goed voor te bereiden. Je financiering van te voren op orde hebben, zet je in een sterkere positie als het over de prijs gaat,” adviseert Stretton.

Confused.com geeft op hun site meer tips voor de beste deal. 

Met nieuwe Michelin band 0% PLAKkans

Deze nieuwe Michelin-band biedt evenveel comfort als een huidige (lucht)band, gaat langer mee en je kunt hem niet meer lek rijden.  Michelin gaat gezamenlijk met General Motors een nieuw type band testen. Één die niet meer met lucht opgeblazen wordt en door het Unique...

Hoeveel zuiniger is een start-stopsysteem?

Steeds meer wagens hebben een start-stopsysteem, waardoor de motor uitgaat als de auto even stilstaat. Dat systeem zou brandstofverbruik schelen en de uitstoot van uitlaatgassen verminderen. Maar het opstarten van de motor kost relatief veel energie. Pakt het...

Advies bandenfabrikant: rijd je band op!

Van een gerenommeerde bandenfabrikant (Michelin) krijgen we een advies wat we niet verwacht hadden. “Vervang je banden niet te snel, maar rijd ze optot de wettelijke minimum profieldiepte van 1,6 mm.” In deze tijd van ’vervangingsmarkt’ lijkt dit enkel een financieel...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Korenmijt 43,
5406 AN, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394