Best Business Buy monitor: Philips BDM4037U

door | jun 15, 2018

Bij LeaseAholic testen we auto’s voor de zakelijke rijder om hen te helpen met hun keuze. Daarnaast testen we ook andere zakelijk belangrijke producten. De beste zakelijke producten krijgen het predicaat Best Business Buy. Deze zijn onderverdeeld in de categorieën Business Lifestyle, Business @ the Office en Business On the Road. In de categorie Business @ the Office is de beste zakelijke monitor de Philips BDM4037U

Review

De afgelopen jaren hebben we desktop monitoren alleen maar zien groeien. Had je 8 jaar geleden met een 22 inch lcd scherm nog een heel beeldscherm voor je neus, nu heeft zo’n beetje iedere professionele gebruiker minimaal 2 x 27 inch op zijn werkplek staan. Met meerdere beeldschermen per werkplek krijgt een kantoor met meerdere werkplekken al snel een wat hectische aanblik.

Deze zeer minimalistisch vormgegeven 40 inch curved lcd monitor neemt op een gemiddelde werkplek grofweg de plek van 1,5 beeldscherm in en door de mogelijkheid er 4 apparaten tegelijk op aan te kunnen sluiten en het scherm in 4x 20 inch bij een resolutie van 1080×1920 op te delen heeft een werkplek zelfs een dubbele capaciteit aan beeldschermen ter beschikking.

Design en afwerking

Voor de BDM4037U heeft philips gekozen voor een stijlvolle vormgeving met een uiterst smalle rand rond het scherm. Dit geeft het scherm een stijlvolle uitstraling die eigenlijk overal op zijn plek is. Dit ontwerp is bovendien ideaal voor een matrixvideowall.
Wanneer de VESA montagepunten op de achterzijde niet gebruikt worden neemt het licht gebogen LCD paneel door middel van een minimalistisch vormgegeven aluminium voet zijn plaats op het bureau in.

Dit prachtige design heeft als consequentie dat het scherm op geen enkele manier, anders dan een klein beetje voor of achterover hellen, te verstellen is. Echter, doordat het scherm ruim 63 centimeter hoog en 91 centimeter breed is zit je er eigenlijk altijd recht voor en blijkt in de praktijk het ontbreken van bijvoorbeeld een hoogte instelling helemaal geen gemis te zijn.

De voorzijde van het scherm is volledig knoploos en heeft alleen rechts onderaan een kleine witte status led. Aan de achterzijde van het scherm vinden we de aansluitingen voor netvoeding, 2x HDMI, 2x displayport, VGA , 3,5mm jack voor de on board speakers, 3,5mm jack voor een hoofdtelefoon en een USB 3.0 hub met 3 aansluitingen voor data en 1 uitsluitend voor het snel opladen van een apparaat.
Verder is er achterop slechts 1 knop te vinden, een 4-weg joystick voor het bedienen van het on screen display (OSD).

In de afwerking heeft Philips helaas wat kansen laten liggen, zo is de de gehele behuizing van plastic en sluiten de naden tussen de diverse onderdelen niet overal even perfect aan. Het oppervlak van het beeldscherm heeft een glanzende coating meegekregen wat maakt dat je in een lichte werkomgeving last kunt hebben van ongewenste reflecties. Verder ontbreekt iedere vorm van kabel management waardoor hiervoor een beroep word gedaan op de creativiteit van de gebruiker.

Unboxing en installatie

Dit beeldscherm is groot. Het formaat van de doos waarin het scherm werd afgeleverd deed mij echt even de wenkbrauwen fronsen. Bij het openen van de doos blijkt dat philips het een en ander goed heeft begrepen want voor iedere aansluiting, behalve de USB 3.0 hub, is een kabel meegeleverd. Alle onderdelen zijn in stevig foam verpakt en kunnen in logische volgorde uit de doos genomen worden.

Het scherm is volledig plug and play. Op een windows pc word de benodigde driver automatisch gedownload en geinstalleerd waarna naar wens de schaal en lay-out in de beeldscherminstellingen bijgesteld kunnen worden. Echter is het af te raden om direct met de fabrieksinstellingen bijvoorbeeld foto’s te gaan bewerken, het scherm is vanuit de fabriek niet goed genoeg daarvoor gekalibreerd. Met behulp van bijvoorbeeld een Datacolor spyder is het scherm in een mum van tijd gekalibreerd en kan er heel behoorlijk op geretoucheerd worden.

Het scherm beschikt over 4 digitale video ingangen wat inhoud dat er bijvoorbeeld 2 of 3 aansluitingen vanuit 1 pc + een digitale tv ontvanger en / of cctv systeem tegelijk op aangesloten kunnen worden.
In het OSD zijn verschillende mogelijkheden te kiezen voor het weergeven van de diverse ingangen. Zo is er de mogelijkheid van een picture in picture waarbij een klein scherm van een andere ingang in het huidige scherm geplaatst wordt maar het scherm kan ook in 4 schermen opgedeeld worden waardoor je ineens vier 20 inch full hd schermen voor je neus hebt. Philips heeft dit beeldscherm voorzien van een set on-board speakers maar de kwaliteit daarvan is niet genoeg voor het bekijken van bijvoorbeeld films of games. Daarvoor adviseren wij een externe surroundset of hoofdtelefoon te gebruiken.

Dagelijks gebruik

In het dagelijks gebruik is de Philips BDM4037U prettig om mee te werken. Het formaat went snel en of je nu even ontspannen een film wilt kijken, de 3840 x 2160 (4k) resolutie en een indrukwekkende 4000:1 contrastverhouding zorgen dat het bekijken van video tot een waar genot gemaakt wordt, of druk aan het werk bent en via de multiwindow mogelijkheid op meerdere platforms tegelijkertijd draait, het scherm geeft de gebruiker niet echt de indruk ergens tekort te schieten. Foto’s bewerken in photoshop is met dit scherm een hele nieuwe ervaring, voor het eerst heb je op 1 scherm plaats voor alle benodigde gereedschappen en blijft er zelfs nog genoeg plaats voor het te bewerken beeld over om daadwerkelijk te kunnen zien waar je mee bezig bent. Echter, bij het bewerken van foto’s lijkt de lichte kromming van het scherm in het begin enige vertekening te veroorzaken maar dit lijkt slechts een kwestie van gewenning. Na een tijdje passen je ogen zich aan het scherm aan en is de vertekening verdwenen. Voor wie het beeldscherm in zijn volle resolutie gebruikt is een muis met instelbare resolutie een aanrader. Van linksboven naar rechtsonder duurt anders wel heel erg lang ;).

Conclusie

Met de Philips BDM4037U krijg je veel beeldscherm voor je geld. Een 40 inch gebogen 4K scherm voor nog geen 600 euro (juni 2018) lijkt bijna te mooi om waar te zijn, Philips heeft hier een daar zeer duidelijk concessies moeten doen om dit prijskaartje waar te kunnen maken maar overall is dit een prima monitor die op veel werkplekken goed tot zijn recht zal komen! Een aanrader voor de zakelijke gebruiker.

Philips BDM4037U Best Business Buy

Specificaties:

schermdiagonaal: 40 inch

resolutie: 3840×2160 (4k)

beeldverhouding: 16:9

contrastverhouding: 4000:1

video in: 2x displayport, 2x HDMI, 4x USB 3.0 (video), VGA

beeldschermcoating: glanzend

gebogen scherm: ja

prijs: € 599,- (juni 2018)

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394