Microlino, de leukste elektrische auto

door | aug 3, 2018

De verkoopcijfers van elektrische auto’s gaan nu door het dak. Meer dan 100% stijgingen en levertijden die oplopen tot een jaar… Niet alleen de vraag neemt toe, ook het aanbod. Veel merken bieden nu een vol elektrische auto aan. Maar ken je deze elektrische auto al? Er zijn weinig auto’s die zo’n grote aaibaarheidsfactor hebben als deze Microlino. Deze Zwitserse auto is goedgekeurd voor de Europese wegen!

Waar ken ik Microlino van?

Micro ken je misschien van die kleine metaalkleurige stepjes met een T-vormig stuur waar je veel kinderen op ziet rijden. Voor de totstandkoming van de Microlino zijn ze een samenwerking aangegaan met het Italiaanse Tazzari ZERO. En dat heeft een alleraardigst uitziende auto opgeleverd.

Lijkt op een BMW Isetta

Misschien zul je even denken, waar ken ik het model van? Dit is namelijk de moderne variant van de BMW Isetta uit de jaren 50, waarbij de voorkant van de auto ook de deur van de auto is. Deze geeft toegang tot een bank voor twee personen. Dit is ook het maximaal aantal personen voor deze auto. Eenmaal plaats genomen op de bank scharnier je de deur (voorkant van de auto) terug, waarmee je ook het stuur weer op zijn plaats terug zet. Het stuurwiel en contactslot zijn namelijk in de deur verwerkt, net als de snelheidsmeter en wat knoppen.

Wat zijn de prestaties van deze EV?

Hij wordt geleverd met 2 accutypes, een 8 kWh en een 14,4 kWh variant. De 14,4 kWh is degene die je moet hebben. Hiermee heb je namelijk een actieradius van 215 km. De 8 kWh kan max 120 km ver rijden. Met bijvoorbeeld wat extra gewicht, flinke tegenwind, niet volledig opgeladen accu, zachtere banden en winterse omstandigheden wordt de actieradius van de 8 kWh al snel krap… Met de 14,4 kWh accu kun je (makkelijk) van grote stad naar de andere grote stad rijden.

Qua acceleratie is hij onvergelijkbaar met andere auto’s. Een sprintje trekken naar 100 km/h is onmogelijk. De topsnelheid is namelijk 90 km/h. Het aantal seconden naar 50 km/h is wel opgegeven, dat is 5 seconden. Dat is best netjes. Dit is ook mede te danken aan de elektrische aandrijving.

Lokaal interessant

Hij is niet zeker groot, sterker nog, hij is kleiner dan een Smart. Met 2,4 meter lengte en 1,5 meter hoogte is de Microlino 30 centimeter korter en 10 centimeter minder hoog dan een Smart. Er is plek voor twee personen. Ze hebben gelukkig niet geprobeerd een compromis te sluiten om meer personen en minder bagageruimte kwijt te kunnen. Twee personen en een bagageruimte van 300 liter hoort bij deze auto. Genoeg voor meerdere volle boodschappentassen.

Wat kost dat nu?

De prijs begint bij € 12.000,-. Dat is dan voor de 8 kWh variant. De prijs voor de 14,4 kWh versie is nog niet bekend gemaakt. Hij is nu te bestellen op de Microlino website. Bestel dan wel de Amsterdam Orange variant, alleen al om de naam. Mocht je iets meer met andere Europese steden hebben, dan kun je ook kiezen voor de Barcelona Brown, Milano Red, Zurich Blue of andere creatieve kleurnamen.

Tezamen met de elektrische Carver vinden wij de Microlino de leukste elektrische auto die je nu kunt kopen. Ps. Leukste betekent niet de meest praktische…

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394