Hier is de Audi e-tron met 4% bijtelling

door | sep 21, 2018

Vorige week presenteerde Mercedes de EQC. Nu trekt Audi de aandacht met de eveneens volledig elektrische Audi e-tron. En die is erg interessant voor zakelijk rijdend Nederland!

Geen buitenspiegels is optioneel

De Audi e-tron is het eerste, 100% elektrische productiemodel van het merk uit Ingolstadt. Tesla Model S en X (en straks ook de 3) doen het al lange tijd goed onder zakelijke rijders, maar binnenkort komen daar de Mercedes EQC en e-tron dus bij. Ook de Jaguar I-Pace mogen we uiteraard niet vergeten.

Op veel gebieden komt de e-tron overeen met de Audi Q8. Denk aan het formaat, want hij meet 4,90 meter in lengte, 1,94 m in breedte en 1,62 m in hoogte. Niet alleen de afmetingen zijn bijna gelijk, ook het exterieur in het algemeen komt heel bekend voor. Hiermee bedoelen we voornamelijk de carrosserievorm. Echter ontdekken we ook een aantal verschillen, zoals de grille, buitenspiegels en velgen. Alle drie zijn ze verbeterd voor de aerodynamica, al zijn de ‘buitenspiegels’ eerder camera’s. Audi noemt ze virtual mirrors en zijn optioneel.

Ruim 400 km op één accu

De Audi e-tron gaat de strijd aan met de Mercedes EQC, en dat is ook aan de specificaties van de Audi af te lezen. Het vermogen bedraagt 408 pk en het maximumkoppel is 660 Nm. De topsnelheid bedraagt 200 km/h.

Naast de eerdergenoemde details, is ook de theoretische actieradius bekend. De batterij is 95 kWh groot, en brengt de e-tron ruim 400 km ver. In de praktijk valt de actieradius niet veel lager uit, aangezien er met de WLTP-testmethode (praktijk gerichte test) wordt gerekend.

Ruim 84 mille voor Audi e-tron

De e-tron is op te laden bij je thuis of op een oplaadpunt met een 11 of 22 kW-lader. Het kan ook bij één van de 400 laadpunten met 150 kW-laders, waar Audi samen met een aantal andere autofabrikanten aan werkt. Het project moet rond 2020 af zijn.

De Nederlandse vanafprijs bedraagt € 84.100,-. Een order plaatsen kan vanaf 22 november a.s. Wie de e-tron zakelijk rijdt, profiteert van 4% bijtelling tot € 50.000,-. Voor elke Euro daarboven betaal je 22%. Dat zijn de bijtellingsregels per 2019 en dan worden de eerste e-tron’s geleverd.

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Ervaar elektrisch rijden op de EV Experience

Altijd al willen weten hoe een elektrische auto of waterstofauto rijdt? Die ervaring kun je heel makkelijk opdoen tijdens de EV Experience. Deze wordt van 2 t/m 4 oktober gehouden op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De (garage)deuren zijn dagelijks geopend van 10:00...

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Geef zakelijke rijder per 1 juli al keuze in bijtelling

Het coronavirus heeft het reisgedrag van werknemers ingrijpend veranderd.  Ruim een kwart* van de zakelijke rijders wil ook na de coronacrisis vaker blijven thuiswerken. Ook privé-kilometers nemen af, met uitzondering van die voor vakanties met de eigen auto. Het is...

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

En ja, dan ben je ineens Autopersonality of the Year

De Nationale Auto Awards hebben een verkiezing georganiseerd voor diverse doelgroepen en bedrijven in de autobranche. Denk daarbij aan het beste schadeherstelbedrijf, universeel autobedrijf, autorijschool van het jaar, maar ook de Autopersonality of the Year. Mijn...

LeaseAholic

Wij helpen de leaserijder bij de keuze voor een nieuwe leaseauto, leaseofferte, leasecontract en/of leasemaatschappij.

De schakel tussen u en de leaserijder!

CONTACTGEGEVENS

Loopkantstraat 25,
5405 AC, Uden
info@leaseaholic.nl
tel: +31(0)41-3305576
kvk: 66127394